Настройване на StrongDC++

    Share

    martineliazz

    Брой мнения : 30
    Registration date : 15.02.2008

    Настройване на StrongDC++

    Писане  martineliazz on Съб 16 Фев 2008, 16:09

    След като сте си изтеглили модифицираното ДЦ Стронг (линк от където да изтеглите Стронг ДЦ) и сте го инсталирали идва време да го настроите.
    Тук ще ви разясня в общи линии настройките на този клиент (от RC10 нататък).

    Ако желаете ДЦ-то ви да е на български език изтеглете от тук xml файла и го поставете в папката на ДЦ (разархивирайте го първо).

    След като сте инсталирали програмата отворете настройките от File/Settings или с бутона Settings от панела с бутони горе. Като влезете в настройките отворете раздела Appearance и там на опцията Language File натиснете бутона Browse и изберете DC++_v0306_Bulgarian.xml, след като натиснете ok затворете ДЦ и го пуснете отново - програмата вече ще ви е на български език.

    Отворете отново Настройките и там на Основни на Ник впишете името с което ще влезете в даден хъб, на емайл можете да впишете адреса си после да сложите някакво описание и уточнявате какъв тип ви е интернета (от тези опции само ника е важен другите може да ги пропуснете).

    Изберете подменю Connection Settings и там изберете типа свързване според това IP адресът ви дали е реален или нереален - за реално IP изберете Direct connection, за реално динамично IP изберете Firewall with manual port maping forwarding като на External / WAN IP впишете настоящия си IP адрес като след всяка нова промяна ще го вписвате там, за нереален IP адрес отметнете Firewall (passive, worst case).
    Ако незнаете какъв ви е IP адреса най лесната проверка е да отметнете Direct connection да влезете в някой хъб, пускате търсачката, пишете mp3 и пускате да търси - ако има резултати значи адреса ви е реален а ако няма значи трябва да отметнете Firewall (passive, worst case).

    Следващото подменю е Споделени - там на Споделени директории отметнете папките които желаете да споделите ( минимум 2GB), а на слотове изберете през колко слота ще се тегли от вас (препоръчвам най-малко 3 да изберете). Small Upload Slots го отавете както си е по подразбиране.

    На подменю Свалки опция Директории в стандартна директория за сваляне изберете папката в която желаете да отива всичко което изтеглите.

    В подменю Външен вид в опции може да си изберете дадени настройки по ваш вкус, може да впишете ваше си съобщение което да се показва когато сте в режим "отсъстам" и ви търсят на привате, да настроите часовника в чата да показва и секундите (добавате ":%S") и да ибирате езика на който искате да е програмата.

    Други по интересни настройки са например в раздел Допълнителни подменю Звук и дневници да си отметнете за кои неща да ви се пази лог, на раздел StrongDC++ да се модифицирате по ваш вкус winamp тага, на Balloon popups за кои събития да ви изкача уведомяващо балонче, на Colors & Fonts да си настройвате темите, цветовете и шрифтовете в ДЦ, можете да си изберете или забраните уведомяващи звуци, да си изберете или премахнете бутони от лентата горе и т.н.

    След приключване на настройките затворете прозозреца - сега е ред да си въведете адреси на хъбове.

    Чукнете на Избери/Списък на любимите хъбове (или чукнете на бутончето с голямата жълта звезда) и ще се отвори нов прозорец в който най-долу имате 6 бутона - Ново, Аксесоари, Премахване, По-напред, По-назад и Свържи се.

    Чуквате на бутона Ново при което ще се отвори малко прозорче.
    Там на Име на хъб напишете името на хъба с който ще се свържете (например за бол пишете bol.bg), на адрес впишете адреса на хъба (например dc.bol.bg), на Ник впишете вашия ник, ако искате да се регистрирате в хъба за да си запазите ника само за вас в полето Парола впишете паролата която после ще дадете при регистрацията си в дадения хъб и натиснете бутона ок (други настройки в това прозорче не са нужни).
    Сега ще забележите че в празното поле вече имате нов хъб пред който има празно квадратче - ако искате при пускане на ДЦ хъба автоматично да се свързва сложете отметка там а за да се свържете ръчно маркирайте хъба и натиснете бутона Свържи се.
    За да въведете нови Хъбове повторете процедурата а ако искате да промените нещо по вече въведените изберете дадения хъб и натиснете Аксесоари.

    С това настройването на StrongDC++ приключва и ви остава да се впуснете сред хъбовете в търсене на файловете които желаете... успех


    _________________
    Да спи зло под камък... ама нещо не ми се спи...

    tenkus

    Брой мнения : 1
    Age : 38
    Местожителство : Белене
    Работа/Хоби : военен/музика
    Registration date : 25.01.2009

    въпросче

    Писане  tenkus on Нед 25 Яну 2009, 20:16

    Искам да попитам дали може определена папка от шеринга да бъде заключена и да не може да бъде теглена от всички,а само от тези които имат паролата

    Petroff
    Администратор

    Брой мнения : 198
    Age : 27
    Местожителство : Шумен
    Работа/Хоби : Hostatme Owner / Web Designer & Developer
    Registration date : 14.02.2008

    Re: Настройване на StrongDC++

    Писане  Petroff on Нед 25 Яну 2009, 23:24

    tenkus написа:Искам да попитам дали може определена папка от шеринга да бъде заключена и да не може да бъде теглена от всички,а само от тези които имат паролата
    До колкото знам не може да стане.

    Sponsored content

    Re: Настройване на StrongDC++

    Писане  Sponsored content Today at 11:03


      В момента е: Нед 11 Дек 2016, 11:03